Saracens vânează victoria în Germania

69

Campioana României la rugby merge în Germania cu un singur gând, cel al victoriei. ”Avem de apărat imaginea și prestigiul nostru”, este mesajul celor de la Saracens Timișoara SCM.

Rugbiștii timișoreni încep anul cu ultimul meci al grupelor din preliminariile Challenge Cup. Sâmbătă, în inima Germaniei, gladiatorii din Ronaț înfruntă pe Heildelberg RK, multiplă campioană națională. Este primul joc oficial din 2016 pentru Saracens și primul disputat și sub titulatura de SCM căpătată după afilierea la noul club al Primăriei.

”Sperăm ca anul 2016 să fie la fel de fructuos ca și cel pe care recent l-am încheiat. Ne va fi foarte greu să ne menținem în frunte dar ăsta e obiectivul nostru. Și nu doar pentru anul acesta, ci pentru următorii 5-10 ani. Cred că avem cea mai bună echipă de club ce a existat vreodată în țară”, anunță obiectivul ambițios președintele clubului, Dușan Filipaș.

Saracens se bazează în acest moment pe același lot cu care a reușit sezonul incredibil din 2015. ”Campania noastră de transferuri se încheie în 15 martie. Probabil din luna februarie vom începe să facem mutările pe care ni le dorim în lot, vor fi și ceva plecări, dar și veniri”, a lămurit oficialul timișorean detaliile referitoare la componența lotului.

În ceea ce privește meciul de sâmbătă, de la ora locală 14, elevii lui Grainger Heikell și-au tras singuri drept obiectiv victoria. Asta chiar dacă sunt deja câștigători ai grupei și calificați direct în play-off. ”E simplu, vrem victoria. Nu este greu să ne motivăm pentru că suntem profesioniști și nu trebuie să coborăm standardele mai jos. Avem de apărat imaginea și prestigiul nostru”, a completat și căpitanul Vasile Rus, cel care va prelua banderola în absența lui Stelian Burcea.

De altfel căpitanul tradițional al roș-negrilor este accidentat și va absenta de la acest meci, la fel ca ceilalți jucători cu probleme medicale, Gabriel Conache, Mădălin Lemnaru și Stephen Shennan.

LĂSAȚI UN MESAJ