Saracens va decide învingătoarea grupei A din Challenge Cup

128

Calificată din postura de câștigătoare a grupei B, Timișoara Saracens va decide învingătoarea din grupa A în ultimul joc din preliminariile Challenge Cup.

Rugbiștii timișoreni au deja în buzunar biletele pentru play-offul ediție 2016-2017 a Challenge Cup grație celor trei victorii cu punct bonus din grupa B. Sarazinii au acumulat 15 puncte în fruntea clasamentului și au 13 puncte avans față de restul colegelor de grupă cu o etapă rămasă de disputat.

Cu totul alta este situația în grupa A, acolo unde calificarea se va decide la începutul anului viitor. Ultimele trei partide rămase în calificări vor stabili numele câștigătoarei, iar Saracens va avea un cuvânt greu de spus. Timișorenii se vor deplasa în 16 ianuarie în Germania, pentru duelul cu RK Heidelberger, liderul surpriză a grupei A. Vorbim practic de un derby intre liderele celor doua grupe din competitia europeana.

Campioana Germaniei este pregatită de sud-africanul Kobus Potgieter si are nevoie de un punct în duelul cu Timișoara pentru a termina pe prima poziție. Așadar cu o victorie la mai mult de 7 puncte Saracens poate lăsa deschisă bătălia pentru prima poziție. De acest lucru poate profita Rugby Valladolid ce joacă în ultima etapă contra celei mai slabe echipe a calificărilor, belgienii de la Kituro, și este de așteptat să obțină 5 puncte în acest meci.

Învingătoarele celor două grupe vor înfrunta în play-off Italia1 și Rusia într-o dublă manșă tur-retur în luna mai. Așadar Timișoara va evolua în compania italienilor de la Rugby Calvisano sau a rușilor de la Krasny Yar RC, imperecherea urmand a se face in urma unor trageri la sorti.

LĂSAȚI UN MESAJ