Toshiba, în cadere liberă! Pierderi uriaşe pentru gigantul care a creat primul laptop din lume

78

Conglomeratul industrial japonez Toshiba a anunțat că va desfiinţa 6.800 de locuri de muncă în condițiile în care pentru actualul exercițiu fiscal (care se va încheia în luna martie 2016) se așteaptă să înregistreze pierderi record de 550 de miliarde de yeni (4,5 miliarde de dolari).

Cifra anunțată luni este mai mare decât pierderile de 398 de miliarde de yeni înregistrate în exercițiul 2008/2009, în urma crizei financiare globale.

Toshiba a precizat că restructurarea de personal va viza în special operațiunile de producție de televizoare, PC-uri și electrocasnice.

Aproximativ 3.700 de posturi vor fi eliminate la divizia de televizoare, ceea ce reprezintă aproximativ 80% din efectivele acestei ramuri, grupul urmând să renunțe la producția de televizoare peste hotare și să vândă o uzină din Indonezia. În cazul diviziei de PC-uri vor fi eliminate 1.300 de locuri de muncă.

De asemenea, în ceea ce privește operațiunile din domeniul PC-urilor, Toshiba a informat că analizează o posibilă regrupare împreună cu alți producători. Grupul nu a dezvăluit numele acestor producători, însă în urmă cu o săptămână în presa japoneză au apărut informații potrivit cărora Toshiba se va alia cu Fujitsu și Vaio (fosta divizie de PC-uri a grupului Sony).

Toate aceste decizii vin după ce la începutul acestui an Toshiba a recunoscut că între 2008 și 2014 a falsificat rezultatele pentru a majora profiturile cu 152 de miliarde de yeni (1,3 miliarde de dolari).

În plus, restructurarea operațiunilor Toshiba vine într-un moment în care producătorii japonezi de echipamente electronice au dificultăți în a concura cu rivali chinezi și sud-coreeni.

În iulie 2015, preşedintele Toshiba, Hisao Tanaka, vice-preşedintele Norio Sasaki şi alţi 6 membri ai companiei japoneze au demisionat în urma scandalului care a adus în prim-plan neregulile financiare din registrele companiei.

primul-laptop-

În urmă cu 31 de ani, în 1985, Toshiba pornea o nouă revoluție tehnologică prin lansarea pe piața europeană a primului laptop, pe numele său T1100.

Toshiba T1100 era primul laptop de larg consum din lume. Nu avea hard disk, ci doar unitate de dischetă de 3.5″.

Toshiba Corporation, denumită anterior Tokyo Shibaura Electric K.K. (asemeni districtului Shibaura din Tokyo), este o corporație japoneză, conglomerat internațional, cu sediul în Tokyo, Japonia. Principala activitatea a companiei sunt produsele pentru utilizatori, dispozitive și componente electronice.

LĂSAȚI UN MESAJ