Saracens țintește victoria și în returul din Italia

89

Campionii și-au făcut planul de luptă pentru returul cu Rugby Calvisano din barajul Challenge Cup. ”Mergem să câștigăm și meciul din deplasare”, sună obiectivul pe care roș-negrii și l-au trasat pentru duelul de sâmbătă, ora 17.

SCM Timișoara Saracens a câștigat cu 13 puncte prima manșă a dublei contra lui Calvisano, din barajul de calificare în Challenge Cup. Meciul retur, programat sâmbătă în nordul Italiei, va fi abordat tot cu tactică ofensivă de bănățeni după modelul ”cea mai bună apărare e atacul”.

”Pentru noi meciul retur pleacă de la 0-0 pentru că așa vrem să jucăm, la victorie. Nu o să ne culcăm pe o ureche pentru avantajul de 13 puncte. Vreme să jucăm la același nivel tot meciul, nu doar 60 de minute ca în tur. Trebuie să ne gândim că este un meci care trebuie să ne arate adevărata valoare a echipei. Chiar dacă vârful de formă e gândit să fie atins spre finalul anului, totuși trebuie să arătăm tot ce putem în acest moment”, cere președintele Dușan Filipaș de la rugbiștii timișoreni.

Returul de la Calvisano va decide numele echipei care merge în grupele Challenge Cup, acolo de unde italienii au ieșit serios șifonați în luna ianuarie. Pentru Timișoara ar fi însă o realizare imensă de a ajunge în grupe alături de echipele mari ale Europei.

 ”Acest meci este pentru noi foarte important. Suntem conștienți că altă șansă poate nu vom mai avea. Este o provocare adevărată pentru noi care ne duce la performanță și adevărata cultura rugbistică la care unii dintre noi nu au ajuns încă. Ne dorim să ajungem să jucăm meciuri tari contra adversarilor tari din Europa”, dezvăluie căpitanul Stelian Burcea adevărata țintă pentru Saracens.

După meciul tur timișorenii le-au luat pulsul italienilor și au apreciat în special determinarea din finalul partidei când puțină lume mai putea crede că peninsularii pot marca două eseuri. ”I-am simțit în tur că sunt o echipă fizică, sunt jucători buni cu experiență în cupele europene. S-a văzut că nu au cedat până la ultimul fluier al arbitrului și asta ne-a pus în gardă” a completat căpitanul din Ronaț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.