Saracens își face calculele pentru semifinalele Continental Shield

78

Georgienii au încheiat faza grupelor pentru rugbiștii timișoreni și tot ei o vor deschide pe cea eliminatorie în Continental Shield. ”Ne așteaptă o manșă tur-retur foarte grea” recunosc sarazinii.

Singura echipă care învins-o în preliminarii va fi și adversarul campioanei în semifinalele Continental Shield. RC Batumi a învins-o sâmbătă, în Georgia, pe gruparea timișoreană însă în ciuda succesului a fost detronată din fruntea grupei B. Bănățenii au rămas primii în seria A și cele două echipe se vor înfrunta din nou în semifinalele întrecerii.

Penultimul act e programat în dublă manță, tur-retur, pe 13 și 20 ianuarie. Primul meci va avea loc la Batumi, iar returul unde permit condițiile meteo pentru că șefii din Ronaț nu mai vor să se repete episodul ”Stade Francais” și au luat în calcul și alte variante în afara arenei Dan Păltinișanu.

„Suntem conștienți că ne așteaptă o manșă tur-retur foarte grea, orice greșeală va conta pentru că meciurile sunt eliminatorii, echipa cea mai bună urmând să meargă în ultima fază a calificărilor. Suntem încrezători în șansa noastră, știm la ce să ne așteptăm, am jucat deja în Georgia, știm cum va fi meciul de acolo. Vom merge la victorie pentru că de asta suntem jucători profesioniști, obiectivul cu care am pornit la drum în această competiție este să obținem calificarea în Challenge Cup și pentru asta vom intra pe teren”, a punctat fostul căpitan Vasile Rus pentru site-ul federației române.

Timișorenii își fac calculele pentru dubla cu georgienii iar un factor decisiv îl constituie capitolul revenirilor. Cu o grămadă de jucători accidentați în această toamnă, Saracens așteaptă ca din luna ianuarie o parte dintre cei accidentați să revină pe teren.

”Sperăm ca din luna ianuarie să revină și jucătorii accidentați pe care îi avem Stephen Shennan, Cătălin Fercu și Eugen Căpățână, sunt jucători cu experiență care vor aduce un mare plus echipei”, a completat flankerul bănățenilor.

În cea de-a doua semifinală din Continental Shield vor față în față campionii Germaniei, Heidelberg, și italienii de la Calvisano. Turul în Germania. Învingătoarele se califică în finala programată tur-retur în 31 martie – 6 aprilie și a cărei miză o reprezintă biletul pentru grupele Challenge Cup, ediția 2018-2019.

 

LĂSAȚI UN MESAJ