Săptămâna şi protestul! TIR-iştii au blocat din nou drumul spre autostradă

39268

Luni dimineaţa a început cu proteste. Şoferii care au vrut să urce sau să coboare de pe tronsonul de autostradă Timişoara – Arad au avut de aşteptat, răbdători în maşini, la coadă. Asta pentru că protestarii au circulat cu camioanele cu maximum 10 km/h.

Este cea de-a treia săptămână în care zeci de TIR-uri blochează aproape complet accesul spre autostradă dinspre Timişoara. Totul pentru că transportatorii sunt nemulţumiţi de tarifele prea mari percepute pentru poliţele de asigurare obligatorii.

„Ajungem în faliment. Tarifele au urcat mult prea mult şi pe noi ne tot mint că se va rezolva situaţia. Şi până atunci ce facem? Circulăm cât mai avem RCA şi apoi tragem camioanele pe dreapta”, spune unul dintre protestatari.

Transportatorii spun că au ajuns să plătească şi 20.000 de lei anual pentru un singur TIR. Tarifele au crescut cu peste 200% în ultimii 3 ani. Problema este că majorarea tarifelor poliţelor se regăseşte tot în consum, mărfurile transportate fiind vândute mai scump. Astfel, economia, şi aşa şubredă a României, are de suferit. Va creşte inflaţia prin diminuarea consumului.

Un protest la nivel naţional, în cadrul căruia vor ieşi pe drumuri transportatori din marile oraşe ale ţării şi din Capitală, va avea loc în 15 septembrie, spun transportatorii. Totul depinde de şedinţa de Guvern de miercuri, în cadrul căreia pot fi luate măsuri de diminuare a tarifelor RCA.

LĂSAȚI UN MESAJ