Şantiere, şantiere… Trei artere din Timişoara, blocate de lucrări

321

Şoferii timişoreni trebuie să mai aibă răbdare până când vor scăpa de şantierele din oraş. Primarul Timişoarei anunţă începerea lucrărilor pe Martirilor, continuarea celor de pe strada Popa Şapcă şi finalizarea bulevardului Take Ionescu.

„S-a închis circulaţia pe Calea Martirilor. Se fac lucrări la suprafaţa pentru lărgirea la 4 benzi. Strada este  închisă de la strada Musicescu şi până la frontiera cu comuna Giroc. Avem trasee ocolitoare. Nu sunt la nivelul a ceea ce a fost Calea Martirilor, dar se impunea ca această arteră să fie modernizată”, a declarat Nicolae Robu.

Valoarea lucrării pentru lărgirea Căii Martirilor este de aproape 8 milioane de lei, durata de execuţie fiind de 2 ani.

O altă lucrare care a dat traficul peste cap o vreme este asfaltarea bulevardului Take Ionescu. Primarul laudă lucrarea şi materialele folosite.

„Aţi văzut ce frumos arată? Asfaltul folosit este unul nou, se comportă mai bine, rezistă mai bine, dar este şi mult mai frumos. La noapte se fac marcajele, să sperăm că vremea va fi corespunzătoare”, declară Robu.
Asfaltarea bulevardului s-a realizat din bugetul local, pe programul de reparaţii a străzilor.

Un şantier care este departe de a fi finalizat este cel de la Popa Şapcă. Momentan se lucrează la strada cu acelaşi nume, iar circulaţia este blocată pe o bandă. Se merge doar pe direcţia Punctele Cardinale – Calea Sever Bocu.

„Pe Popa Şapcă din nou s-a închis un sens. Încercăm ca într-un timp cât mai scurt să finalizăm una din noile benzi ca să putem avea o bandă pe sens. Chiar sub calea ferată nu lucrăm, nu avem nici avizul de la CFR”, spune Nicolae Robu.

Lucrările în zona Popa Şapcă vizează lărgirea la 4 benzi a străzii şi a bulevardului Antenei, precum şi mărirea pasajului propriu zis tot la 4 benzi. Costurile se ridică la aproape 24 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ