Sancțiuni și dosare penale pentru firmele care deteriorează domeniul public pentru lucrări și nu fac reparații

91

Autoritățile locale avertizează firmele care fac lucrări pe domeniul public, sparg asfaltul sau fac săpături în scuaruri și nu remediază apoi stricăciunile produse. Primăria Timișoara atrage atenția că astfel de practici atrag după sine sancțiuni și dosare penale.

Printre firmele vizate se află cele de telecomunicații, de gaz și electricitate, dar și o regie a primăriei – Colterm. În total au fost identificate 439 de zone unde s-au efectuat lucrări ce au cauzat deteriorări pe domeniul public, față de care nu s-au luat măsuri de reparații, cele mai multe dintre acestea fiind făcute de Colterm – 398.

”Din cauza faptului că în oraş există numeroase străzi, trotuare şi spaţii verzi, unde firmele de servicii au executat lucrări la reţelele de utilităţi şi nu au refăcut domeniul public, le avertizăm că vom trece la sancţiuni drastice.

Condiţiile meteo permit efectuarea de lucrări, fapt pentru care toate firmele au primit deja somaţii de la primărie prin care li se transmitea că trebuie să înceapă lucrările de refacere a domeniului public, după care s-a trecut la amendarea lor. Cu toate acestea, situaţia din teren arată că majoritatea societăţilor care au de efectuat lucrări, nu au demarat refacerea domeniului public.

Avertizăm firmele aflate în această situaţie că trebuie să refacă domeniul public până la data de 15 aprilie 2019. Cei care nu se vor conforma până la această dată, vor fi amendaţi în mod repetat, în fiecare zi, şi va fi sesizată Poliţia Rutieră”, avertizează autoritățile.

Delgaz Grid trebuie să intervină în 21 de locații, Enel în 16, iar Telekom în 4.

Orice lucrare aflată în execuţie trebuie semnalizată corespunzător, conform normativelor legale în vigoare, iar în caz contrar societatea respectivă va fi sancţionată contravenţional, după care va fi sesizată Poliţia Rutieră şi se vor face plângeri penale.

foto – rol ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ