Sancțiunea pentru aruncarea deșeurilor pe stradă vine la pachet cu contravaloarea serviciilor de salubritate

134

Mare atenție! Dacă aruncați deșeuri pe domeniul public veți plăti pe lângă amendă și contravaloarea serviciilor de salubritate.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au depistat și sancționat în ultimele zile cinci persoane care au aruncat gunoaie pe domeniul public. Este vorba despre str. Tacit, Tigrului, Ion Rațiu, Dr. I. Mureșan, Martir M. Ciopec, Aradului. Amenzile aplicate au fost usturătoare, între 100 și 1000 lei.

Datele celor depistați au fost transmise Biroului Salubrizare din cadrul Primăriei Timișoara pentru a fi trași la răspundere în vederea salubrizării locațiilor respective și a li se imputa costurile acțiunilor de curățare a rampelor.

De la începutul acestui an, peste 350 de locații în care erau abandonate resturi de orice gen, de la resturi menajere, la resturi vegetale sau de la amenajările din construcții au fost transmise de Poliția Locală în vederea luării măsurilor de curățare.

Conducerea Poliției Locale anunță că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri se încadrează între 200 lei, conform HCL 453/2007 și ajung până la 2500 lei, conform HCL 371/2007 modificată. Aceste sancțiuni vin ca urmare a acțiunilor de supraveghere a locațiilor în care în mod frecvent sunt abandonate deșeuri, și în special a constatărilor din ultima perioadă referitoare creșterea numărului de rampe clandestine de deșeuri pe raza municipiului Timișoara. De asemenea, rampele clandestine de deșeuri depistate au fost transmise către Biroul Salubrizare în vederea igienizării.

Cetățenii care observă persoane care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt rugati sa faca sesizări la Dispeceratul Poliției Locale Timișoara- 0256.968 sau 0256.246.112 sau la emailul contact@politialoctm.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ