20.1 C
Timișoara
luni 20 mai 2024

Salvator din Pasiune: de 8 ani, voluntarii ISU sunt solidari cu semenii lor aflați în pericol

Programul de voluntariat „Salvator din Pasiune” împlinește 8 ani de la demarare. Datorită proiectului efectivul de voluntari a crescut considerabil. În prezent, ISU Timiș numără 294 de voluntari activi.

Cei care doresc să se înscrie în demers, trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, să fie apți medical și să nu fi săvârșit infracțiuni cu intenție sau să fi pierdut calitatea de voluntar IGSU în trecut. Mai multe detalii referitoare la înscriere se găsesc pe pagina I.S.U. Timiș, la secțiunea Informații utile.


„Se împlinesc astăzi, 06 mai a.c., 8 ani de când Departamentul Pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, a lansat semenilor provocarea de a deveni voluntari în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din România, prin intermediul proiectului «Salvator din pasiune».

Dacă în anul 2016, în cadrul ISU Timiș erau înscriși 10 voluntari, pe parcursul ultimilor 3 ani numărul lor a crescut considerabil: în anul 2021 aplicau 95 de voluntari, în anul 2022 erau înscriși 91, iar în anul 2023, 100 de voluntari. De la începutul anului 2024 s-au înscris în programul de voluntariat 50 de persoane. În prezent sunt activi 294 de voluntari.

Demersul întreprins are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor militari sunt următoarele:
– vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
– apt din punct de vedere medical;
– să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracțiuni lor cu intenție;
– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență.
Detalii suplimentare pot fi consultate pe site-ul I.S.U. Timiș, la secțiunea Informații utile.

Vă felicităm, dragi voluntari, pentru dedicarea voastră, în rândul salvatorilor și contribuția în comunitate!”, este mesajul transmis de ISU Timiș.

 

Foto: Foto Lau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

FOTO | „ESTETICA RĂTĂCIRII”, expoziția în cadrul căreia foștii elevi ai lui „Cici” devin maeștri. Vernisajul a atras zeci de curioși.

Sâmbătă, 18 aprilie, nu aveai loc să arunci un ac la Galeria Helios. Micul spațiu dedicat artei era plin de lume. Puteai vedea de-opotrivă...

De ce aleg tot mai mulți timișoreni să se mute în zona periurbană a capitalei Banatului

Zona periurbană a marilor oraşe a devenit în ultimii ani o alternativă tentantă pentru cumpărătorii interesaţi să facă o achiziţie, prezentând unele avantaje evidente,...

Citește și :