Salonul de carte Bookfest revine la Timişoara, cu o ediție de excepție. Plus, un invitat surpriză care face cinste literaturii române!

4177

Primăvara va debuta pe meleagurile timișorene cu o nouă ediție a Salonului de Carte Bookfest 2016. Evenimentul va fi organizat de Asociația Editorilor de Carte din România și se va derula pe parcursul a patru zile, în perioada 31 martie-3 aprilie.

Potrivit organizatorilor, ediția din acest an a prestigiosului, deja, târg de carte Bookfest, va fi una plină cu evenimente și suprize literare de primă mână, spre deliciul iubitorilor de carte din capitala Banatului.

Cu o piață de carte mult sub potențialul unei națiuni de 20 de milioane de locuitori, care depășește cu greu cifra de 100 de milioane de euro la capitolul vânzărilor pe parcursul unui an întreg, editorii români se străduiesc din răsputeri să relanseze apetitul pentru lectură al românilor!

Semnele par a fi ceva mai bune în această privință, în vremea din urmă, așa încât este de așteptat ca Salonul de Carte Bookfest Timișoara, din primăvară, să confirme redefinirea „mariajului” timișorenilor cu lectura de calitate.

Mircea CartarescuUn element-surpriză din partea organizatorilor Bookfest va fi prezența la salonul de carte timișorean a celui mai important scriitor român al momentului: Mircea Cărtărescu!

El își va prezenta la târg cel mai recent roman, intitulat „Solenoid”, o carte despre care majoritatea criticii literare de la noi susține că are „vraja” capodoperei, îmbibată în cele peste 800 de pagini ale sale!

Adrian Marcu

Foto:
https://www.facebook.com/BookfestRomania,
https://www.facebook.com/cartarescu.mircea

LĂSAȚI UN MESAJ