Salariul minim în România ar putea ajunge la 3.000 de lei. Se vrea introducerea unui salariu minim european

528

Salariul minim în România ar putea ajunge la 3000 de lei pe lună, ca urmare a unei propuneri a lui Frans Timmermans, candidat la preşedinţia Comisiei Europene.

Potrivit AFP, acesta susține introducerea unui salariu minim european, care să se aplice în toate ţările membre ale UE, cu scopul de a reduce diferența dintre bogaţi şi săraci.

″Avem nevoie de un salariu minim în Uniunea Europeană, echivalent în fiecare ţară membră cu 60% din salariul mediu în statul respectiv″⁣, a spus politicianul olandez într-o dezbatere organizată de social-democraţii polonezi (SLD) în perspectiva alegerilor europarlamentare din 23-26 mai.

″Trebuie să se pună capăt muncii plătite cu 3 euro pe oră″⁣, a adăugat el, estimând că de prea multe ori lucrătorii din Europa de Est sunt plătiţi net mai puţin decât cei din Occident, în condiţiile în care costul vieţii ″nu este atât de diferit″⁣, informează Agerpres.

Cuantumul salariului minim va fi de 60 la sută din cel mediu pe economie, care în România este de 5163 de lei. Asta înseamnă că salariul minim va fi de aproximativ 3.000 de lei pe lună.

sursa – stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ