Șah-mat la Naționale pentru CS Medicina și CS AEM

205

Timișoara și-a reconfirmat statutul de capitală a șahului românesc cu prilejul recentelor Campionate Naționale individuale. În total 5 dintre cele șase medalii acordate au luat calea Banatului.

Bătălia pentru supremația în șahul românesc s-a dat și în 2016 între cele două grupări timișorene, CS Studențesc Medicina pe de o parte, respectiv AEM-Luxten pe de altă parte. Studenții au confiscat întregul podium în întrecerea feminină, în timp ce competiția masculină a fost dominată de clubul concitadin.

Desfășurat pe durata a 9 runde, Naționalul de la Băile Olănești s-a încheiat duminică cu victoria Elenei Luminița Cosma, respectiv Mircea Emilian Pîrligras. Cosma a adunat 7,5 puncte și a ocupat prima poziție în turneul feminin în fața colegelor sale de club de la Medicina, Mihaela Sandu, cu 6,5 puncte, respectiv Angela Dragomirescu, cu 6 puncte.

Turneul masculin a fost dominat de șahiștii AEM-ului, Mircea-Emilian Pîrligras şi Constantin Lupulescu. Cei doi s-au luptat pentru titlul național, câștig de cauză având primul cu 7,5 puncte, în timp ce Lupulescu a venit pe doi cu 6,5 puncte. Bronzul a mers la Tiberiu Georgescu (CȘ Baia Mare), cu 6 puncte.

De notat că în Top 10 s-au mai clasat alți 5 șahiști de la cele două cluburi timișorene: Vlad Jianu (CS Medicina), Mihail Marin (CS Medicina), Vladislav Nevednichy (AEM Luxten), Teodor Anton (CS Medicina) şi Alin-Mile Berescu, (AEM Luxten).

LĂSAȚI UN MESAJ