Să găsim un bufon pentru primarul Timișoarei!

692

În vremuri de demult, când regii domneau în mod absolut asupra comunităţilor, a apărut, din necesitate probabil,  un personaj în organigrama regală: bufonul regelui. Acesta era autorizat să clameze adevărul, fiind singurul care avea dreptul să declare tot ce un om simplu  nu-i putea spune regelui, luându-l chiar în râs, fără să fie pedepsit. Bufonul regelui reuşea prin glume să destindă momentele în care regele devenea penibil prin manifestările sale autocrate. El introducea umorul, dar mai ales satira, la adresa deţinătorului adevărului absolut, iar regele accepta acest afront ştiind că este în folosul Lui.

Cred că ar fi o idee excelentă să introducem şi în organigrama Primăriei Timişoara, acum, la început de mandat,  postul de bufon al Primarului. Sigur că atribuţiile profesionale ale bufonului Primarului ar fi mult mai complexe decât cele ale bufonului regelui. El ar trebui să fie prezent la toate întâlnirile Primarului cu presa, să-l însoţească în vizitele de pe nenumăratele şantiere ale municipiului, să fie alături de Primar chiar şi la şedinţele sale de partid. Evident că trebuie să lucreze infinit mai mult decât predecesorul lui, bufonul regelui. Iar acest lucru este şi mai clar atunci când facem comparaţia dintre un rege care se distra, ba ospătându-se cu curtenii, ba privind  spectacole cu menestreli, ba mergând la diverse vânători – doar aţi văzut în filme – şi un primar ales, care este un sclav al muncii în slujba cetăţenilor, un workaholic, care nu apucă să fie cu familia, nici măcar de ziua lui.

Bufonul Primarului ar putea deci rezolva majoritatea  problemelor de comunicare şi imagine ale şefului sau/şi ar putea detensiona momentele jenante, pline de ridicol, care apar constant în activităţile Primarului.

Sunt totuşi conştient că, venind cu această propunere, trebuie să precizez şi sursa de finanţare pentru activitatea extenuantă a bufonului . Şi iat-o! Faptul că s-au vacantat câteva posturi de consilieri personali ai Primarului, acum la început de mandat, ne oferă soluţia cea mai simplă. Foştii consilieri personali ai Primarului, foşti senatori sau chiar un fost viceprimar al Timisoarei, care s-au odihnit îndeajuns  pe banii noştri, vor fi cu siguranţă entuziasmaţi să elibereze postul lor călduţ pentru bufonul Primarului, personaj  incomparabil mai util urbei decât au fost ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.