S-a tras cortina, BC Timișoara încheie pe locul 10

270

”Leii” din Banat și-au încheiat evoluțiile în acest sezon trist. BC SCM Timișoara a reușit să evite la mustață retrogradarea în ciuda eșecul de la Pitești, 57-84 în ultima etapă jucată miercuri seara.

La un an distanță de la câștigarea Cupei României, baschetbaliștii timișoreni s-au întors în Sala Sporturilor din Pitești. Bănățenii au înfruntat o Piteștiul, la fel ca în turneul final de acum un an. În alte condiții și cu alte așteptări. Miza partidei nu o mai reprezenta adjudecarea vreunui trofeu, ci evitarea retrogradării de partea gazdelor. Timișoara își atinsese țelul cu o rundă înainte…

Scăpați de grijile retrogradării pentru prima dată în acest sezon, alb-violeții din Banat au jucat prea relaxat în Trivale. Rezultatul? O înfrângere drastică la 27 de puncte care a costat-o pe Timișoara locul 9 în clasamentul final. BCMU s-a impus cu 84-57 (26-12, 15-12, 24-17, 19-16) și a devansat-o pe gruparea timișoreană grație coșaverajului superior în meciurile directe….

Singurul aspect pozitiv din acest meci pentru oaspeți a fost prestația lui Dundjerski, sârbul reușind un double double cu 10 recuperări și 15 puncte. Doar Jeremic a mai reușit să depășească bariera celor 10 puncte marcate, a înscris 14 puncte.

BCT încheie abia pe locul 10 în Liga Națională, cea mai slabă clasare din istorie. Asta se întâmplă însă la finalul unui sezon traversat ”în genunchi” de alb-violeți. Situația financiară a clubului s-a redresat abia în luna decembrie odată cu arondarea la noul SCM.

LĂSAȚI UN MESAJ