„S-a schimbat legea şi ne învârtim în jurul cozii”. Ce se întâmplă cu cinematografele din Timișoara?

148

Cinematografele Timişoarei sunt încă la RADEF. Primarul: „S-a schimbat legea şi ne învârtim în jurul cozii”

A trecut jumătate de an de când Primăria Timişoara câştiga în instanţă dreptul de proprietate peste cinematografele Timişoarei. Nici acum, însă, nu au fost semnate documentele de predare-primire între autorităţile locale şi RADEF. Edilul şef dă vina pe legislaţie.

Cele opt cinematografe din oraşul de pe Bega au stat zeci de ani în administrarea RADEF, fiind mai mult închise, iar clădirile în care se află sunt extrem de degradate. Însă nici acum nu pot fi reabilitate de Primăria Timişoara.

„RADEF nu a semnat încă predarea. S-a schimbat legea şi nu mai poţi să mergi la executorul judecătoresc cu sentinţa să preiei bunurile ci trebuie să numească judecătorul un executor. Nu ni s-a făcut comunicarea de la instanţă. Ne învârtim în jurul cozii. Aşteptăm să preluăm cinematografele pentru a le putea reabilita”, spune Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Potrivit reprezentanţiilor Primăriei Timişoara, după ce vor fi preluate, cinematografele vor fi reabilitate şi transformate în centre de cultură. Bineînţeles şi funcţia de cinematograf va rămâne în picioare şi vor fi cel puţin 2 – 3 proiecţii pe săptămână în fiecare cinema.

LĂSAȚI UN MESAJ