S-a prăbușit pe calea ferată! Ce-a urmat după impact

1145

Circulaţia trenurilor pe magistrala de cale ferată Arad-Bucureşti a fost îngreunată, în această seară, în judeţul Arad, după ce un TIR încărcat cu carne a derapat de pe DN7 şi a căzut pe calea de linie ferată.

Accidentul a avut loc în zona Bătuţa de pe Valea Mureşului din judeţul Arad. Camionul românesc era încărcat cu 22 de tone de carne de porc din Germania pentru un abator din Alba. Într-o curbă de pe DN7, tirul a derapat şi a căzut pe magistrala de linie ferată Arad-Bucureşti aflată lângă carosabil.

Primele cercetări arată că şoferul nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de drum, în situaţia în care carosabilul era umed. Camionul a rupt parapeţii de siguranţă de pe marginea drumului pe circa 20 de m.

Reprezentanţii CFR au luat toate măsurile pentru ca circulaţia trenurilor pe magistrala de cale ferată Arad-Bucureşti să nu fie blocată complet. În zonă există linie de tren dublă, aşa că garniturile au circulat cu viteză redusă pe cealaltă cale.

La faţa locului au ajuns şi pompierii arădeni pentru a preveni producerea unor pericole şi mai mari, în condiţiile în care din camion a început să curgă motorină.

Şi circulaţia pe DN7 a fost blocată în perioada în care camionul a fost tractat de pe calea ferată. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

tir-calea-ferata

LĂSAȚI UN MESAJ