S-a decretat epidemie de rujeolă în România! Virusul s-a extins şi peste graniţă

1423

Rujeola continuă să facă ravagii în România. După ce numărul îmbolnăvirilor a depăşit 3.000, ministrul Sănătăţii a decretat epidemie de rujeolă în ţară.

Până în acest moment, 16 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza complicaţiilor provocate de rujeolă. Este vorba despre 5 copii din Arad, 4 din Timiş, câte 3 din Caraş-Severin şi Dolj şi unul în Bucureşti. Micuţii nu erau vaccinaţi.

Medicii le recomandă în continuare părinţilor să îşi vaccineze copii. Ca o măsură de limitare a îmbolnăvirilor şi de protecţie a copiilor, Ministerul Sănătăţii a modificat schema de administrare a vaccinului. Astfel, dacă până acum primul ser se administra la un an, acum acesta se face la 9 luni.

Virusul a trecut graniţa în Ungaria

Rujeola din vestul României a ajuns şi în Ungaria. Potrivit presei ungare, se presupune că un român care a mers la spitalul din Mako ar fi dat virusul unui angajat al unităţii sanitare. Acum, peste 10 persoane care muncesc în spital sunt bolnave. Din acest motiv autorităţile au decis să închidă spitalul şi să instituie carantină.

Alte 3 cazuri au fost înregistrate şi la Szeged. Aici nu a fost însă declarată epidemie, iar autorităţile maghiare spun că focarul este sigur stins, nemaiînregistrându-se niciun caz nou de luni, 6 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ