S-a dat startul înscrierilor pentru liceele militare. Vezi până când trebuie depuse actele

14937

Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar zonal Timiş recrutează candidaţi pentru Colegiile Naţionale Militare denumite în mod tradiţional „licee militare”.

”Ne adresăm elevilor claselor a VIII-a şi absolvenţilor ciclului gimnazial cu vârsta de până la 16 ani împliniţi în acest an, băieţi şi fete”, transmit reprezentanții acestora.

Elevii pot opta pentru unul dintre cele patru colegii naţionale militare:
– Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia;
– Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova;
– Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza;
– Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Cîmpulung Moldovenesc.

”Sunt colegii cu profil matematică-informatică, de renume naţional şi internaţional, lucru demonstrat de faptul că la ultimele examene de bacalaureat a fost o promovabilitate de 100% iar absolvenţii au avut posibilitatea să-şi continue parcursul în carieră pe care şi l-au propus”, spune biroul informațional de recrutare.

Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate, se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare dar şi cele extracuriculare oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Candidaţii trebuie să îndeplinească o serie de criterii de recrutare, generale şi specifice. Pentru o informare detaliată privind aceste criterii dar şi privind documentele necesare întocmirii dosarului de înscriere, tinerii timişeni interesaţi, sunt aşteptaţi la sediul Biroului informare-recrutare Timiş, unde consilierii în domeniul profesiei militare îi vor sprijini, orienta şi îndruma pentru ca alegerea lor să fie în cunoştinţă de cauză.

”Chiar dacă foarte mulţi tineri consideră că mai este suficient timp până la admiterea din anul 2017, recomand celor interesaţi să ne viziteze cât mai repede la Biroul informare-recrutare din Timişoara, Piaţa Libertăţii nr. 7 sau să sune la telefonul 0256293757 pentru a se informa din timp privind criteriile ce trebuie îndeplinite dar şi etapele ce trebuie urmate până la examenul propriu zis”, anunță reprezentanții.

La înscriere, candidatul are nevoie de actul de identitate, iar formularele tipizate necesare sunt oferite gratuit de personalul biroului informare-recrutare.

Termen limită pentru depunerea dosarelor: 24 martie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ