A doua demisie în Guvernul Grindeanu! Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, a renunţat la mandat

312

După ce, ieri, secretarul de stat Florin-Daniel Șandru, coordonator al Departamentului Centenar din cadrul Guvernului, a anunțat că demisionează din funcție, din cauza adoptării de către Executiv a OUG privind modificarea Codurilor penale, astăzi se înregistrează o nouă demisie din Guvernul Grindeanu, de această dată a unui ministru.

Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, și-a anunțat demisia din Guvernul Grindeanu pe pagina de Facebook, subliniind că se oprește din activitatea guvernamentală pentru că așa îi dictează conștiința, „iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume”.

„Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că așa îmi dictează conștiința, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume. Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare și nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conștiința curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui și ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtășește sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!”, a scris Jianu pe Facebook.

Acesta afirmă că a muncit cu „credință și îndârjire” în fiecare din cele 28 de zile de mandat și nu s-a gândit că munca sa poate fi umbrită „într-un mod atât de brutal și de nedrept”.

„Am muncit cu credință și îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat și nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal și de nedrept. Cei care mă cunosc știu că nu pot accepta impostura sau minciuna!”, afirmă Jianu pe pagina de socializare.

Totodată, șeful de la IMM-uri susține că, în momentul de față, este vorba despre „un război” pe care nu îl împărtășește și pe care îl vrea cât mai repede oprit!, adăugând că sunt oameni în actualul Guvern și în PSD pe care îi apreciază și în a căror bună credință își pune în continuare speranța de a restaura „competența și cinstea”.

Acesta a mai afirmat că se gândește la viitorul țării, „pe care trebuie să îl scriem cu onoare și cinste, nu cu impostură și minciună”.

Jianu îi roagă într-un prim PS pe cei tentați să folosească gestul său în scop politic, propagandistic sau de orice altă natură care incită, să se abțină. „Sunt și rămân tehnocrat, nu mă pricep la politică, mă pricep la domeniul IMM și la antreprenoriat. Nu voi ieși în mass-media pentru declarații și vă rog să respectați această dorință. Îmi doresc, de asemenea, să putem munci iarăși, liniștiți, în această țară”, scrie Jianu pe Facebook.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a anunțat că a pregătit acest mesaj încă din seara „celebrei” ședințe de guvern, dar a amânat decizia sperând că „gândul bun sau măcar presiunea străzii îi vor determina pe cei care au greșit conceptual, dar și pe cei care au acționat, să aibă onoarea de a își repara ‘eroarea’ și să ne continuăm liniștiți activitatea”.

„Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util”, a încheiat Jianu postarea pe pagina de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ