S-a dat startul înscrierilor în taberele studenţeşti pentru tinerii din Timişoara

1653

Ministerul Tineretului şi Sportului face, şi în acest an, o bucurie studenţilor din Timişoara care învaţă foarte bine sau provin din familii defavorizate. Reprezentanţii ministerului anunţă că organizează în perioada vacanţei de vară o nouă ediţie a programului naţional „Tabere Studenţeşti”.

Taberele studenţeşti se desfăşoară la mare (85% din locuri) sau la munte (15% din locuri) şi se distribuie în funcţie de rezultatele obţinute la învăţătură şi de activitatea depusă în cadru organizat la diverse manifestări culturale, artistice, ştiinţifice sau sportive. De asemenea, într-o pondere de minimum 15%, taberele studenţeşti se vor acorda şi în funcţie de criterii sociale.

În perioada taberelor, studenţii beneficiază gratuit de cazare şi masă. Ca un element de noutate, în acest an în fiecare serie de tabără se va desfășura și un curs de patru ore de voluntariat și se va realiza o activitate de voluntariat tot de patru ore sub îndrumarea unui formator. Mai multe informaţii despre cum pot tinerii din Timişoara să se înscrie în tabere studenţeşti sunt disponibile AICI! Cererile se depun până în data de 22 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ