Rugby4Schools îi scoate pe elevii timișoreni la sport

137

Proiectul Rugby4Schools demarează în această primăvară în școlile timișorene cu obiectivul de a încuraja viața sănătoasă, educația și sportul de echipă.

Elevii din câteva școli timișorene vor fi incluși într-un proiect inovativ menit să îi facă să înțeleagă valorile rugby-ului și valorile solide ce stau la baza construirii unei societăți. Cel mai de succes club timișorean al ultimilor ani, SCM Timișoara Saracens, a inițiat lansarea acestui proiect alături de partenerii săi Universitatea de Vest, Nokia România și Inspectoratul Școlar Județean Timis.

Vorbim practic de un turneu de rugby-tag la categoria claselor primare 1-4 care vrea să implice 1000 de elevi la prima sa ediție. Vor fi implicate cinci școli din municipiu, Liceul Nikolau Lenau, Colegiul Național Bănățean, Școala Gimnazială nr. 16, Școala Gimnazială nr. 1 și Școala Gimnazială nr. 30. După turneele la nivelul fiecărei institutiții, învingătoarele vor participa la turneul final ce va avea loc în luna mai, pe terenul Gheorghe Rășcanu.

”Copiii vor fi supravegheați de pe margine de antrenorii și sportivii noștri. Vor primi sfaturi și încurajări pentru că ideea este aceea de a-i atrage către sport și de populariza rugby-ul. Sigur că putem vorbi și de scouting din partea noastră, vom încerca să îi atragem către grupele noastre de juniori”, au punctat reprezentanții clubului de rugby.

”Știm că este nevoie de mai mult sport în școli primim cereri de la părinți în acest sens. Acest proiect este unul sănătos cu principalul obiectiv de a atrage elevul la mișcare și de a-l ajuta să se formeze”, a completat și inspectorul general, Aura Danielescu.

Rugby4 Schools a convins de la început mediul de afaceri, reușind să găsească sprijin din partea unui partener important. ”Am ales să sprijinim rugby-ul pentru că este cel mai complex sport în opinis noastră. Un sport în care oricine își găsește locul însă trebuie să învețe să o facă în echipă”, a explicat și reprezentantul Nokia, Liviu Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ