Rugăciunea pentru bikeri, un eveniment inedit în vestul țării!

530

Excelența Sa Rolf Maruhn, consulul german la Timișoara, anunță un eveniment extrem de interesant și de insolit pentru țara noastră. Miercuri, 24 mai, la Mănăstirea de la Maria Radna (Basilica Minor) va avea loc un serviciu religios mai aparte. Prelați ai mai multor culte religioase de la noi și de pe alte meleaguri vor organiza o rugăciune ecumenică internațională pentru motocicliști și bicicliști.

Chiar dacă evenimentul pare deosebit la noi, în alte țări, mai ales Germania, are o veche tradiție. Acolo, primăvara, la deschiderea sezonului de circulat pe două roți, are loc o slujbă solemnă pentru binecuvântarea celor ce circulă pe șosele și pentru evitarea incidentelor nedorite.

Asta se va întampla și la Radna pe platoul din fața mănăstirii. Vor fi preoți catolici, reformați, evanghelici, ortodocși dar sunt așteptați toți ce ce vor să se alăture evenimentului indiferent de convingeri religioase sau număr de roți. Evenimentul are un caracter internațional prin numărul mare de participanți ce s-au anunțat din Germania, Croația, Bosnia și Herțegovina, Ungaria, Serbia. Se speră într-o mobilizare masivă și a grupurilor de bikeri de la noi din zona de vest a țării. Inițiatorii acestui eveniment ecumenic sunt Episcopia Romano-Catolică din Timișoara și Consulatul German de la noi din oraș.

Se dorește să se realizeze chiar un nou record de participanți.

Întregul eveniment este prilejuit și de un demers umanitar. Asociația moto Biker Brummi Hilfe e.V.(BBH) din Germania a adunat și pregătit un convoi de 24 de camioane de câte 85 de metri cubi fiecare, cu materiale necesare spitalelor și caselor de copii sau de bătrâni din România. Prin eforturi voluntare au pregătit paturi de spital moderne, mobilier divers pentru birouri și saloane și multe alte materiale necesare în unitățile sanitare. În fiecare an pleacă în câte un stat din Europa de Est unde, voluntar și în timpul liber, ajută la distribuirea acestor donații. Coloana organizată de bikeri a mai fost în România în urmă cu zece ani iar acum a venit din nou rândul de a străbate șosele de la noi.

După ziua de 24 mai petrecută la Lipova, convoiul de camioane și motociclete ajunge în 25 mai la Alba-Iulia, apoi Vișeul de Sus, Christian, Făgăraș iar finalul va fi la Timișoara, în data de 1 iunie. Este o muncă uriașă de organizare și de logistică a unui astfel de transport. Orice fel ajutor de la asociațiile de motocicliști românești sunt bine venite. Rolf Maruhn face un apel la oricine vrea să se alăture fie și măcar pentru o zi la acest convoi umanitar. Toți vor fi bineveniți!

LĂSAȚI UN MESAJ