Rromii au atacat mai mulți localnici care nu s-au lăsat furați. Localitate din vestul țării, sub teroare

1548

Un grup de rromi au atacat românii dintr-un sat din Bihor, după ce și-au trimis copiii la furat. Minorii au fost prinși la furat de mere și s-au întors cu ajutoare. Oamenii din satul Borod au protestat în fața Primăriei din localitate pentru ca autoritățile să ia măsuri, spunând că sunt terorizați de rromi.

Trei minori ar fi fost surprinși, vineri după-amiază, într-o livadă de meri din localitatea Borod. Cei trei copii au fugit și s-au întors cu „ajutoare”, alți zeci de rromi, care au devenit agresivi, potrivit comisarului IPJ Bihor, Alina Dinu.

Din primele verificări efectuate, s-a stabilit că în altercație au fost implicate 14 persoane, toate din localitatea Borod, dintre care 4 au fost agresate, 3 fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale”, a mai spus comisar IPJ Bihor, Alina Dinu, precizând că polițiștii au ajuns imediat ce au fost sesizați prin serviciul 112.

Localnicii susțin că rromii sunt foarte agresivi. „Ne ameninţă şi ne lovesc de multe ori. Mie mi-au dat cu sticle în maşină. Nu ştiu ce să mă fac. Sunt foarte agresivi”, spune o altă localnică.

Polițiștii bihoreni efectuează cercetări în cauză, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și loviri sau alte violențe și pentru stabilirea participației fiecăreia dintre persoanele implicate, urmând a fi luate măsuri în consecință”, a precizat Alina Dinu.

Oamenii s-au adunat vineri în fața Primăriei și au cerut autorităților locale să intervină și să ia măsuri.

sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ