Rozul cuarț sau albastrul seren, culorile preferate pentru tortul nunții de către mirii din Timișoara

498

Târgul de nuntă organizat în acest weekend la Casa Tineretului vine în ajutorul mirilor și în ceea ce privește cea mai dulce parte a evenimentului. Tortul este una dintre piesele principale, din noaptea nunții. Moda însă se schimbă, iar de câțiva ani nu lipsește mult așteptatul candy-bar, unde se află numeroase delicii dulci, alături de fântâna din ciocolată. Aici intră mult îndrăgitele macarons, prăjiturile, cupcakes, cake pops, dar și mousse-urile. Ingredientele cele mai alese pentru un tort delicios rămân tot cele clasice, precum fructele și marțipanul.

Varianta fresh este cea mai căutată de către miri, spun cofetarii timișoreni. De cele mai multe ori aceștia aleg o variantă ușoară din punct de vedere al compoziției, pentru ca tortul să fie cât mai gustos. Cofetăria Trandafirul din Timișoara este adepta ingredientelor 100% naturale, folosite pentru dulciuri. Dulciurile sunt făcute din ciocolată cu lapte, ciocolată albă, vișine, alune, migdale, cocos.

”În rândul torturilor, mirii le preferă de cele mai multe ori pe cele Philadelphia cu zmeură, fructe de pădure sau compoziții speciale din blaturi cu nucă și creme de vanilie sau pulpă de vișine”, spun reprezentanții cofetăriei.

Nu doar compoziția stă la baza unui tort reușit, ci și design-ul acestuia.

”Începând cu acest an abordăm o nouă formulă în prezentarea tortului. Este o tehnică relativ nouă pe piața din România. Florile folosite pe tort nu sunt făcute doar din marțipan, ci sunt lucrate petală cu petală. Cromatica folosită este de cele mai multe ori roz, argintiu, aurii sau verde deschis. Petalele sunt făcute din gum paste. Compoziția este tot o bază  de zahăr, doar că are un albuș de ou înăuntru. Acesta se întărește mult și nu mai este comestibil, însă florile parcă sunt adevărate pe tort. O astfel de tehnică, pentru o floare, durează și până la o oră jumate”, spune un cofetar timișorean.

Cofetarii timișoreni abordează cele mai noi tehnici de design și compoziție în materie de dulciuri, cu predilecție pentru tortul mirilor și candy bar. Aici dulciurile trebuie să fie la înălțime și să satisfacă toate gusturile.

Reamintim că Târgul de nuntă este deschis inclusiv astăzi, până la ora 18.00, la Casa Tineretului.

LĂSAȚI UN MESAJ