Roș-galben-albastru vs. alb-violet

348

Ultimul derby timișorean al anului aduce față în față, sâmbătă, de la ora 11, Ripensia și ASU Politehnica. Cele două mari rivale din sezonul 2014/15 al Ligii a IV-a, luptă tranșată atunci de alb-violeți, după un 6-2 memorabil pe ”Dan Păltinișanu”.

Programarea partidei pe Arena Ciarda Roșie, terenul propriu al Ripensiei, a generat discuții. Așa cum spunea în vară președintele Radu Ienovan, era din start prevăzut ca meciurile lui ”Ripi” cu UTA și ASU Politehnica, din acest tur, să se joace pe stadionul cel mare al Timișoarei. Numai că, miercurea trecută, la jocul cu UTA, în tribunele prea reci ale ovalului de beton în stil sovietic au fost vreo 400 de oameni. La ASU Politehnica – ACS Poli, în Cupa României, pe același stadion, tot în nocturnă, au fost vreo 3.000 de oameni.

Rezultă o pierdere a interesului timișorenilor pentru fotbal. În plus, Ripensia nu are, în oraș, prea mulți suporteri (culmea, mai mulți sunt în țară și în afara ei, în special în Germania, SUA și Canada). Iar cei care vin la meciuri, constant, sunt vreo 200. Dacă ar fi programat Ripensia, în calitate de gazdă, meciul cu ASU Politehnica pe ”Dan Păltinișanu”, s-ar fi simțit echipă oaspete acolo, cu Peluza Sud copleșind numeric și ca reprezentație micuța galerie roș-galben-albastră.

Până la urmă, logic era ca acest meci să fie televizat. Doar sunt patru partide pe etapă care sunt date la TV de cele două posturi de sport. Dar derby-ul de B al Timișoarei n-a fost considerat mai interesant decât marele derby ilfovean Academica Clinceni – CS Baloteşti!…

În clasament, studenții sunt pe 7, cu 27 de puncte, iar ripensiștii, pe 11, cu 21 de puncte.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ