Romii din Caraș-Severin vor fi conștientizați despre importanța vaccinării antirujeolă

75

Prefectura județului Caraş-Severin a organizat joi, 31 august, o şedinţă extraordinară a Grupului de Lucru Mixt pentru Romi. Principalul subiect dezbătut în cadrul întâlnirii a fost ,,Vaccinarea împotriva bolilor contagioase și periculoase”.

Cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, mediatorii sanitari şi şcolari din comunităţile de romi vor derula o campanie de informare, pentru a convinge populaţia de etnie romă în legătură cu beneficiile vaccinării.

Astfel, măsurile stabilite pentru perioada imediat următoare cuprind deplasări în comunităţile de romi, cu scopul creşterii gradului de conştientizare şi implicare a părinţilor în prevenirea îmbolnăvirii de rujeolă, realizarea şi distribuirea de materiale informative privind necesitatea imunizării copiilor şi riscurile la care sunt expuşi în caz contrar şi identificarea copiilor nevaccinaţi.

vaccinare-cj-caras-2

1 COMENTARIU

  1. Poliomielita e pe drum,o aduc migrantii ,a dat alerta OMS catre Romania,asa ca schimbarea de registru se impune.Constientizarea guvernantilor la ce pericole au expus Romania acceptand sa zburde migrantii purtatori de virusi,si asigurarea ritmica a vaccinurilor de toate felurile si in cantitati mai mari decat se stie ca e nevoie,pentru ca si migrantii trebuie vaccinati si numarul lor este imprevizibil Urgent!Nu inteleg de ce tac acuma infectionistii si imunologii,le e frica de politicieni?SRI ce face in afara de afaceri?

LĂSAȚI UN MESAJ