Românii se declară pesimiști în legătură cu evoluția crizei Covid-19 în următorul an

123

Mai mult de jumătate dintre români (53,5%) cred în mică sau foarte mică măsură că vom avea un tratament universal pentru Covid-19 în următorul an, potrivit sondajului realizat de IMAS la comanda Europa FM în luna iulie.

13,5% se declară foarte încrezători în această chestiune, iar 27,9% răspund că cred în mare măsură în găsirea tratamentului precis.
Românii sunt rezervați în așteptări și în ce privește crearea unui vaccin anti-corononavirus în următorul an: 50% dintre respondenți cred puțin sau foarte puțin în apariția vaccinului în acest interval. Ponderea celor optimiști: 45,6%.

55,4% dintre români nu cred ca în următorul an numărul de cazuri să devină foarte mic. Doar 37,6% se declară opimiști sau foarte optimiști din acest punct de vedere.

Sondajul a fost realizat de IMAS în perioada 10 – 29 iulie, pe un eșantion de 1010 persoane și are o marjă de eroare de +/- 3,1%.

Barometrul Europa FM e realizat de IMAS în fiecare lună, începând din ianuarie 2019. Sondajul reflectă opinia publicului pe teme politice, dar și pe subiecte de larg interes care variază de la o perioada la alta. Din martie 2020, o parte a sondajului este dedicată întrebărilor specifice legate de criza coronavirus și impactul asupra vieții de zi cu zi.

LĂSAȚI UN MESAJ