Incident șocant la o biserică: un sicriu a ars cu defunctul în el, din cauza unei lumânări

40

Un incedniu a izbucnit duminică seara, la biserica din cimitirul Sf. Constantin din oraşul Brăila. Potrivit reprezentanţilor ISU, incidentul s-a produs în timpul priveghiului, unde o lumânare a căzut peste cadavru şi a incendiat sicriul.

„În incendiul de la biserica din cimitir au ars sicriul decedatului, partea membrelor inferioare ale defunctului, masa şi covorul parţial. Cauza probabilă este o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.

Autoritățile au fost anunțate despre izbucnirea incendiului prin apel la 112, iar la faţa locului s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă. Focul care a izbucnit a distrus o parte din hainele decedatului, sicriul şi masa din biserică.

„Două echipaje de pompieri s-au deplasat la faţa locului, incendiul nu s-a extins la mobilierul bisericii. Totuşi au ars sicriul şi partea inferioară a cadavrului, în special hainele. De asemenea, au ars masa pe care stătea sicriul şi, parţial, covorul. Cauza probabilă este o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată. Probabil, rudele au ieşit afară din cauza căldurii şi nu au văzut că lumânarea a incendiat sicriul”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.

Incendiul a fost lichidat rapid şi nu a provocat alte pagube în interiorul bisericii.

sursa – gandul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ