Românii care se vor vaccina antiCOVID-19 vor primi o adeverință în română și în engleză. La ce folosește

158
​Românii care se vor vaccina antiCOVID-19 vor primi o adeverință, pe hârtie sau în format electronic, în limba română si în limba engleză. Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, susține că acesta nu este un pașaport epidemiologic, ci „un document medico-legal” în care se va preciza seria și lotul vaccinului, precum și alte date tehnice.
La ce folosește? „În cazul în care, Doamne ferește, apare o reacție adversă, necunoscută. Se va controla dacă s-au respectat condițiile de păstrare, de transport ale vaccinului, criteriile de calitate, după care trebuie să facem trasabilitatea lotului de vaccin cu persoana vaccinată să vedem dacă e o problemă cu lotul respectiv. Persoana vaccinată poate să se vaccineze la București și să înregistreze o reacție adversă fiind la Suceava. Acolo trebuie să dovedească, uite, am făcut vaccinul. E ca un bilet de ieșire din spital. Credem că este important ca fiecare persoană să aibă acest document”, a explicat Gheorghiță.

De asemenea, vaccinările antiCOVID-19 vor fi înregistrate, într-un modul special, în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor. Totodată, STS dezvoltă o platformă pentru programări la vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.