România… pitorească? Campanie CFR Călători, transformată în platformă de plângeri

217

CFR Călători a iniţiat, din 1 iunie, o campanie prin care îşi propune să promoveze “România pitorească de la fereastra trenului”. Astfel, călătorii sunt îndemnaţi să facă fotografii sau filmuleţe din tren, să povestească o aventură şi să le trimită companiei. Cele mai reuşite poze/video/poveşti ar urma să fie premiate.

Totul bine şi frumos până când pe pagina de Facebook a fost postat anunţul campaniei şi a apărut şi primul comentariu. Nici vorbă despre poveşti frumoase, ci lumea s-a plâns de condiţiile infernale în care se circulă cu trenul. De la întârzieri, la temperaturi mari sau mizerie, internauţii şi-au spus oful.

Iată textul camapniei CFR:
“Străbate România cu trenul – o campanie CFR Călători desfășurată în perioada 01 iunie – 30 septembrie 2017, prin care vom promova împreună
#România Pitorească De La Fereastra Trenului
Călătoria cu trenul poate fi un prilej de evadare din tumultul cotidian, de lectură sau de a surprinde de la fereastra trenului momente speciale… un apus… un răsărit … un peisaj pe care să îl imortalizezi într-o fotografie…
Poți fi premiat trimițându-ne:
• cea mai frumoasă poveste (eseu)
• cea mai frumoasă fotografie
• cel mai frumos filmuleț (video)
… despre călătoria ta cu trenul.
Chiar tu poți fi câștigătorul unuia dintre premiile lunare (un set de călătorie format din: 1 rucsac, 1 umbrelă, 1 adaptor / încărcător telefon backup, 1 agendă, 1 pix, toate personalizate CFR Călători) sau a marelui premiu – un Card TrenPlus”.

Imediat au apărut comentariile:

“Buna ziua .nu stiu cum spuneti ca o calatorie cu trenul poate fi un prilej de reverie ….. Este un COSMAR ! Suntem in trenul IR 73, unde nu mai sunt locuri, se sta si in picioare si nu merge aerul conditionat! Suntem lesinati. este totusi o calatorie de 12 ore, care este inumana!

“Este cosmar,in acest tren!!Mai rau decat pe vremea lui Ceausescu, si biletul de la Arad la Bucuresti in jur de 120 Ron!!”

“In acelasi tren ma aflu si eu. Conditii inumane! Sunt persoane in varsta, copii mici… Personalul Cfr ridica din umeri… România merge mai departe…”

“IR73 este groaznic! Condiții jalnice!!! Mai bine ați remedia problemele cu climatizarea!!!”

“… te sufoci de caldura, s-au aburit geamurile!!!
Aerul conditionat nu e pornit”

“Nu este rea credinta la CFR. Pur si simplu, unii, nu toti, sunt chiar INCOMPETENTI!!!”

“Mai avem din drum 6 ore … Asta daca nu intarzie … Poate primim macar un raspuns. Este o gluma proastă”.

“SUNT DE ACORD DE MERS CU TRENUL, DAR FACETI CEVA CU TERASAMENTUL SA NE MISCAM MAI REPEDE SI FARA INTARZIERI”.

“Trenul IR1741, Bucuresti Nord-Ploiesti Vest si IR1744 Ploiesti Vesti – Bucuresti Nord – nu sunt nicioadata destule locuri!!!! Persoanele cu abonament nu au loc sa stea jos. In fiecare zi sunt zeci de persoane care stau in picioare. Nu este posibil sa se plateasca si sa nu benefiezi de aceleasi conditii ca si ceilali!!! Suplimentati vagoane daca mai doriti zeci de abonamente lunare!!!”.

LĂSAȚI UN MESAJ