Dublă promovare pentru baschetul timișorean

73

Primăvara promovărilor s-a încheiat perfect pentru sportul timișorean. Baschetul a întregit seria avansărilor reușind o promovare dublă prin fetele SCM-ului și băieții de la BC Timba.

Începută cu voleibalistele de UVT Agroland și continuată de fotbaliștii Ripensiei, seria promovărilor s-a încheiat fericit în primul week-end al lui iunie. Baschetul a dat o lovitură dublă aducând scorul reușitelor în această primăvară la patru. Un bilanț foarte bun în condițiile în care doar voleibaliștii Universității au ratat promovarea.

Recent înființata secție de baschet feminin a SCM-ului a promovat în Liga Națională la finalul primului campionat în care a participat. Fetele conduse de Vera Găvrilă au avut emoții în turneul final de la Timișoara, reușind totuși să încheie primele cu un bilanț de un eșec și două victorii. Succesul decisiv a venit duminică, 68-46 în compania Agronomiei București.

Violetele promovează în elită alături de Rapid București, ambele cu câte cinci puncte. Timișoara va avea așadar din nou o echipă de feminină în Liga Națională după absența de un an cauzată de desfințarea lui BCM Danzio.

Mult mai simplă a fost misiunea băieților de la BC Timba în turneul de la București. ”Urșii” și-au făcut mai bine temele și au câștigat toate meciurile disputate în Arena de Baschet. Benefiicind și de serviciile experimentatului Branko Cuic, trupa condusă de Bogdan Murărescu a învins pe CN Aurel Vlaicu București cu 108-106, pe Politehnica Iași cu 95-71 și pe Cuza Sport Brăila cu 69-58.

Galben-negrii revin în LN după 3 ani de absență. Timișoara va deveni al doilea oraș cu două echipe în elita masculină alături de București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ