România, pe primul loc în Uniunea Europeană

613

România a reușit să depășească Polonia și să treacă pe locul întâi. Asta la un clasament german ce nu se poate încă ști dacă este de rău sau de bine.

Recent a fost făcut public de către Oficiul Federal pentru Migraţie, Refugiaţi şi Integrare din Germania raportul lor anual privind situaţia demografică, pentru perioada 2015. Conform acestor date imigrarea a atins cote încă nemaivăzute în alți ani.

Nu mai puțin de 2,14 milione de persoane au intrat pe teritoriul federal al Germaniei. Este un număr record înregistrat din 1952 până în prezent. Din 1952 au început să se facă aceste rapoarte demografice cu măsurători științifice complexe pentru întregul teritoriul.

Raportul constată că față de anul 2014 cuantumul migranților a crescut cu 45,9 procente.

Din acele cifre oficiale rezultă că 45% dintre persoanele care s-au stabilit în Germania sunt cetăţeni ai unor ţări care aparţin Uniunii Europene. 13% provin din alte ţări europene care nu sunt membre ale UE. Aproximativ 30% dintre migranţi au venit din Asia, iar 5 procente din Africa. Ţara de provenienţă de unde au sosit, anul trecut( 2015), cei mai mulţi migranţi – adică majoritatea refugiaţi – este Siria.

Totodată din raport rezultă și alte date interesante de știut. Aici sunt cuprinse cifre exacte privind numărul persoanelor din ţările care după 2004, respectiv 2007, au devenit membre ale UE şi care au migrat în Germania. Cu 92.346 de persoane, cetăţenii români ocupă primul loc, fiind urmaţi de polonezi (63.045), bulgari (39.520) şi maghiari (19.750).

Grupul cel mai mare al migranţilor, din categoria ţărilor UE, sosit, în 2015, în Germania, provine deci din România. (Potrivit unor informaţii neoficiale, vehiculate în cercuri diplomatice, în Germania ar trăi 500.000 de persoane originare din România, atât etnici români, cât şi etnici germani repatriați din țara noastră.) Până de curând, pe primul loc, s-a situat Polonia.

1 COMENTARIU

  1. asta da mandrie pentru romani,nu conteaza ca suntem pe primul loc sau pe al doilea,principal este ca suntem in fata,am facut si noi ceva util pentru romania,cu asta o sa fim si mai bine vazuti de cei de afara.

LĂSAȚI UN MESAJ