Români, unguri și sârbi cântă Oda Bucuriei la Triplex Confinium

1839

La solicitarea autorităţilor publice locale române, maghiare şi sârbe, cu aprobarea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, în perioada 28 – 29.05.2016, între orele 10.00 – 18.00 (ora României), se va deschide temporar Punctul de Trecerea a Frontierei Triplex la Beba Veche (localitate de pe teritoriul României) – Rabe (localitate de pe teritoriul Serbiei) şi Kubekhaza (localitate de pe teritoriul Ungariei).

Sâmbătă, 28 mai a.c.,  va avea loc un dublu eveniment organizat de reprezentanții Cooperării Regionale Dunăre-Criş-Mureş-Tisa: deschiderea frontierei Triplex Confinium la Beba Veche și Adunarea Generală DKMT de la Sânnicolau Mare.

Astfel, la ora 10, în localitatea Beba Veche va avea loc ceremonia de deschidere a frotierei Triplex Confinium, în prezența lui Titu Bojin (Consiliul Județean Timiș), Kakas Béla (Consiliul Județean Csongrád) și Branislav Bugarski (Guvernul Provinciei Autonome Voivodina).
Fanfara “Pro Amicitia” din Timișoara va intona imnurile celor trei țări și Simfonia a IX-a de Beethoven (Oda Bucuriei).
La ora 10.30, va avea loc crosul transfrontalier, după care participanții vor pleca spre Sânnicolau Mare.

La ora 12, în ambianța castelului Nako din Sânnicolau Mare, va avea loc Adunarea Generală a DKMT. Principalele puncte pe ordinea de zi sunt: prezentarea proiectelor de infrastructură planificate pe perioada de programare 2014-2020 în regiunea de frontieră; propunere de colaborare cu jandarmeria din Serbia; decernarea premiilor de excelență ale DKMT, prezentarea pe scurt a proiectelor câștigătoare; predarea președinției în exercițiu a DKMT către județul Csongrád.

De la ora 14.30 va avea loc Adunarea Generală a Asociațiilor Agenției de Dezvoltare DKMT (AGA DKMT), unde se va discuta bilanțul pe anul 2015 și proiectele care urmează să fie depuse în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ