Român diagnosticat cu botulism, o boală extrem de rară și gravă. A consumat un aliment obișnuit din supermarket

413

Un bărbat din Rădăuţi a fost internat de urgenţă şi este la Terapie Intensivă, fiind diagnosticat cu botulism, o boală foarte rară, paralitică, ce poate deveni fatală.

Bărbatul ar fi mâncat gogoşari în oţet la borcan, cumpărat dintr-un supermarket din Rădăuţi.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a dispus suspendarea temporară de la vânzare a lotului respectiv.

Directorul interimar al DSP Suceava, Liliana Grădinariu, a declarat pentru newsbucovina.ro că inițial, pacientul a fost internat la Spitalul Municipal Rădăuți, iar ulterior a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Ea a arătat că lotul suspect de ardei iuți la borcan din magazinul din Rădăuți a fost blocat la vânzare și că s-au recoltat probe atât din produs, cât și probe biologice de la pacient.

Aceste probe au fost trimise pentru analiză în vederea confirmării sau nu a diagnosticului prezumtiv, pacientul fiind confirmat în urmă cu puţin timp cu botulism.

Botulismul este o boală rară, paralitică ce poate deveni fatală, generată de toxina produsă de bacteria Clostridium botulinum.

Boala se manifestă prin lipsa puterii, vedere încețoșată, stări de oboseală și dificultăți de vorbire. Acestea pot fi urmate de o slăbiciune a mușchilor brațelor, pieptului și picioarelor. Boala nu afectează, de obicei starea de conștiență și nu cauzează febră.

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ