20.3 C
Timișoara
luni 25 septembrie 2023

Robu vrea terenul cu bucla de linii de la Gara de Nord, fără să plătească un ban. Vrea ordonanță prezidențială

AdministrațieRobu vrea terenul cu bucla de linii de la Gara de Nord,...

Problema circulației tramvaielor pe Podul Dragalina este departe de rezolvare. Edilul șef a stat la masă cu reprezentanții Elba, dar nu s-a ajuns la un consens pentru că Nicolae Robu reuză să plătească oricât pentru terenul unde este bulca de șine din zona Gării de Nord.

Primaul a explicat marți și de ce ultimele tentative de negocieri au eșuat. Nu spus, însă, nimic despre repetatele solicitări de a discuta a celor de la Elba din ultimul an.

”Am încercat să rezolvăm problema amiabil. Am stabilit o întâlnire sâmbătă seara și aceasta a eșuat din cauza agendei mele. Am propus să ne vedem luni dimineața la ora 8:30, la primărie. Nu am primit niciun feedback. Tot eu am revenit, după acea scenă jenantă, și am propus să discutăm”, a spus Robu, marți.

Până la urmă, cele două părți s-au întâlnit, marți dimineața. Pretenția celor de la Elba a fost ca municipalitatea să renunțe la plângerea din instanță. Avocata companiei le-a prezentat variantele pe care autoritățile le au la dispoziție: să facă expropriere și să plătească acționarii, să plăteacă chirie pentru a ține acolo linii de tramvai sau că cumpe terenul. Nicio o variantă nu e bună, spune Robu, pentru că nu e gratuită pentru buget.

”Evident acestea (n.r. posibilitățile) sunt din zona mercantilă. M-am enervat, m-am ridicat și am spus că nu avem ce să discutăm. Nu retragem nicio plângere din instanță și le-am spus că ei trebuie să ne dea acces la proprietatatea noastră”, a spus Nicolae Robu.

În condițiile în care niciuna dintre părți nu dă înapoi, primarul va cere colegului său de partid, Kaluss Iohannis, o ordonanță prezidențială care să permită autorităților să folosească liniile de tramvai.

Edilul a atacat compania Elba și a criticat-o că nu se implică în viața orașului. Robu a amintit de investițiile private care au fost donate urbei sau de sponsorizările unor firme pentru Timișoara. De asemenea, Nicolae Robu a amintit că Elba funcționează în Parcul Inustrial Freidof pe 80.000 metri pătrați pentru care achită o chirie de 58.000 de lei pe an, potrivit primarului Robu.

Alte subiecte :

Citește și :