Robu retrage proiectul care urma să îi scoată pe timișoreni în stradă. Ce a hotărât edilul

1031

Ana Munteanu, organizatoarea celor două proteste care urmau să se desfășoare luni și marți, în fața Primăriei Timișoara, a anunțat pe rețeaua de socializare anularea mitingurilor. Asta, după ce, primarul orașului de pe Bega a promis că va organiza o dezbatere publică în ceea ce privește proiectul ce interzice rolele, skateboard-urile și alte vehicule pe roți în zona centrală a Timișoarei.

,,Domnul Primar Nicolae Robu a declarat că va retrage proiectul de HCL care interzice trotinetele, bicicletele, rolele etc în centrul orașului, urmând să-l reintroducă respectând legea 52/2003.

Vrem să îi mulțumim public edilului sef pentru reacția promptă pe care a avut-o și pentru că își dorește să colaboreze cu noi, cetățenii orașului Timișoara.

Aprecim gestul său de a respecta legea 52/2003 și îl asigurăm că nu suntem împotriva sa ci doar de partea societății civile.

În urma acestei decizii, Asociația Borcanul cu ulei, își retrage invitația la protestele de mâine 26.06 și marți 27.06.

Vom continua colaborarea cu toți reprezentanții societății civile care ni s-au alăturat în aceaste 3 zile și împreună vom continua monitorizarea atentă a modului în care Primăria Municipiului Timișoara respectă legea 52/2003.”, au scris reprezentanții Asociației ,,Borcanul cu Ulei”, pe care o conduce tanara Ana Munteanu.

Proiectul de hotărâre care ar fi urmat să fie supus voturilor în ședința de Consiliul Local de marți, completează HCL 371 cu articolul 28, care „interzice folosirea pe străzile și în piețele destinate promenadei: Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sf. Gheorghe, Piața Unirii, strada Alba Iulia, strada Vasile Alecsandri, strada Mărășești, strada Eugeniu de Savoya, strada Ghe. Lazăr (tronsonul cuprins între strada Emanuil Ungureanu și Piața Unirii), strada Florimund Mercy, strada Enrico Caruso, strada G-ral Praporgescu a oricăror mijloace de locomoție, inclusiv a bicicletelor, tricicletelor, monocicletelor, trotinetelor, skateboard-urilor, hoverboard-urilor, segway-urilor etc.”.

LĂSAȚI UN MESAJ