Robu promite din Singapore locuri de parcare în zona centrală

159

Aflat la Singapore, unde participă la World City Summit, primarul Nicolae Robu nu a renunţat la obiceiul său de a susţine conferinţele de presă pe Facebook. La conferinţă a participat singur, nefiind prezentă… presa. Prin transmisiunea on-line, edilul timişorean a vorbit despre subiectele discutate la întâlnirea primarilor din întreaga lume.

„Subiectele puse în discuţie în jurul conceptului de Smart City. Şi noi suntem preocupaţi la Timişoara de promovarea conceptului. Aici se discută despre gestiunea traficului. Vi se pare ceva cunoscut? Noi tocmai implementăm un sistem informatic de trafic management. Apoi, gestiunea parcărilor. Noi va trebui să realizăm parcări în plus”, a declarat Robu pe reţeua de socializare.

Edilul-şef a ținut să promită, din nou, că problema locurilor de parcare din centrul istoric, de unde au dispărut 800 de locuri de staţionare odată cu reabilitarea zonei, va fi rezolvată în curând.

„În zona centrală nu am putut rezolva problema parcărilor pentru că nu am dispus de un teren. Suntem în faza finală de negocieri cu Universitatea de Vest din Timişoara pentru un teren situat foarte bine, la intersecţia străzilor Popa Şapcă şi Oituz, unde vom realiza acea parcare de peste 1.000 de locuri şi vom rezolva problema parcării pentru cei ce vin în zona centrului istoric al oraşului”, a adăugat primarul Timişoarei.

Momentan, în Timişoara există aproximativ 8.000 de locuri de parcare amenajate de Primăria Timişoara. Acestea trebuie să găzduiască însă de 25 de ori mai multe maşini.

LĂSAȚI UN MESAJ