Robu pregătește marele ”hei-rup” de la Popa Șapcă!

397

Primarul Nicolae Robu anunță, pe Facebook, așa cum ne-a obișnuit, marele ”hei-rup” din perioada 21 – 27 august. Săptămâna viitoare traficul feroviar va fi întrerupt între Gara de Nord și Gara de Est. În cele șapte zile, se va demola complet pasajul vechi și se va construi noul pasaj, prin asamblarea componentelor sale prefabricate -culee, aripioare, pod etc.-. Evident, ce se va realiza atunci vor fi operațiile grosiere. Mai rămân, însă, multe lucruri de făcut pentru finalizarea lucrării în ansamblul ei.

popa-sapca-3

Edilul promite că, la Pasajul Popa Șapcă, lucrările vor fi finalizate până la venirea iernii, în timp ce la Pasajul Jiul totul va fi finalizat la sfârșitul lunii septembrie, termenele pentru ambele lucrări fiind astfel devansate cu o jumătate de an.

”Reiterez rugămintea de a se avea răbdare și înțelegere, modernizarea orașului în timp scurt, pentru recuperarea stagnării sale, inacțiunii, timp de aproape 50 de ani -timp în care nu s-a făcut niciun pod, niciun pasaj, nicio nouă arteră auto, nicio lărgire de arteră, etc., dar în care numărul de mașini a crescut de 1000 de ori!-, cere sacrificii, acum. Greul, oricum, e în urmă! Încă puțin și vom ajunge la beneficii!”, mai spune Robu.

popa-sapca-2

De luni, trenurile care pleacă din Timișoara spre sudul țării vor avea punct de pornire Gara de Est, circulația feroviară dintre Gara de Nord și Gara de Est fiind întreruptă pentru montarea noului pod feroviar de la pasajul Popa Șapcă.

Regia Autonomă de Transport Timișoara înființează o linie de transport cu caracter provizoriu pentru transbordarea călătorilor între stațiile Timișoara Gara Est și Gara Nord. Autobuzele vor fi însoțite de personal comercial (șef tren, conductor tren) asigurat de SRTFC Timișoara, care va verifica legalitatea călătoriei și va permite accesul călătorilor posesori de legitimații de călătorie emise de S.N.T.F.C. C.F.R. Călători.

Autobuzele vor transporta călătorii de la Gara de Est la Gara de Nord, în fiecare zi începând cu ora 6:05. În sens invers, autobuzele pornesc de la ora 7:45, cu excepția zilelor de luni și joi când se pleacă din Gara de Nord de la ora 12:30. Linia provizorie de transport va funcţiona timp de o săptămână, până în 28 august.

curse-ratt-gara

LĂSAȚI UN MESAJ