Robu nu este îngrijorat de bugetul mai mic al Timişoarei

120
Bugetul Timişoarei este mai mic, anul acesta, cu 120 de milioane de lei faţă de cel din 2017. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune însă că nu este îngrijorat şi, dimpotrivă, este optimist că veniturile oraşului vor creşte.

„Acea scădere de 120 de milioane de lei nu este de natură să ne îngrijoreze pentru că reprezintă acei bani pe care îi primeam la bugetul de stat şi pe care noi îi trimiteam mai departe pentru plata salariilor din învăţământul de stat. Este bine că banii se duc pe filierele statului, nu mai este implicată administraţia publică locală. Nu e niciun motiv de îngrijorare pentru că suma totală este mai mică”, a declarat primarul.

Şeful administraţiei timişorene speră că vor veni mai mulţi bani de la Bucureşti pe parcursul anului.

„Noi am întocmit bugetul crezând că ceea ce s-a promis se va şi întâmpla în privinţa compensării sumelor cotelor defalcate din impoziutl pe venit, ce vin la bugetul local. Noi mizăm că vom încasa din cotele defalcate din impozitul pe venit chiar un pic mai mult decât anul trecut pentru că au crescut salariile minime şi, implicit, şi impozitul conex lor este mai mare, iar Timişoara s-a dezvoltat în continuare şi mergem pe o variantă optimistă de buget”, a mai spus Robu.

Anul acesta, bugetul Timişoarei este de 1,37 miliarde de lei, aproape 900 de milioane fiind veniturile Primăriei Timişoara, iar aproape 500 de milioane este cel al instituţiilor subordonate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.