Robu, mesaj pentru partidele de dreapta: Pe partea dreaptă se confruntă niște partide, ca niște fraieri-VIDEO

261

Partidul Național Liberal Timiș a avut câteva lucruri de pus la punct, pentru alegerile parlamentare, care vor urma. Una dintre prioritățile partdiului a fost denumirea unor persoane în anumite funcții, mai ales că secretariatul general al partidului nu a funcționat aproape un an și jumătate.

”Domnul Marian Vasile și-a dat demisia din funcția de secretar general adjunct, domnul Dănuț Groza nu și-a dat demisia din această funcție, așa cum s-a spus. El a demisionat doar din calitatea de membru al biroului politic județean. Domnul Groza a participat înainte, doar la decziiile din cadrul BPJ, format din cei doi copreședinți și cei doi secretari generali. Noi avem nevoie de un secretar general funcțional. Secretarul general, într-un partid este extrem de important. Este o prerogativă a președintelui să numească secretarul general, precum și tot aparatul secretariatului general. Eu am luat decizia personală, pe care mi-o asum, decizia de a-l numi ca secretar general pe domnaul deputat Alin Popiviciu. Ca secretari generali adjuncți am ales pe Robert Kristof și pe Ciprian Orhei”, declară Nicolae Robu.

Alte două schimbări au avut loc în PNL Timiș. În ceea ce privește organizația studențească, CSL- Clubul Studenților Liberali, președintele organizației este acum Ciprian Trocan. Aici s-a impus o trecere, la o conducere monocefală. PNL vrea să reactiveze componenta studențească. La organizația de Tineret Timișoara a fost numit președinte Adrian Lulciuc. Președintele Adrian  Lulciuc s-a ocupat cu predilecție de zona Timișoarei, Calea Lipovei. El este totodată și consilier local.

Nicolae Robu vine cu un mesaj pentru partidele de dreapta: ”Sunt printre primii jucători ai scenei politice, care a generat idea de unitatea dreptei. Îmi este greu să înțeleg în continuare, această situație, în care PSD-ul jubilează pe frontul de stânga, iar pe partea dreaptă se confruntă, așa ca niște fraieri, mai multe partide. Asta se datorează unui număr mic de oameni, de fapt. Eu sunt convins că dincolo de acești actori politici, cu nume mai sonore, cei care activează în diversele partide de dreapta, au și această frământare, pe care am abordat-o acum. Nu cred că sunt fericiți să facă alianțe cu PSD-ul. Fac aceste lucruri pentru că în politică, în anumite circumstanțe, se fac compromisuri, mai ales compromisuri ideologice, care în România se fac foarte ușor. Toate astea pentru a se accede la putere. Eu cred că ar trebui să gândim lucrurile mai profund și să punem în prim-plan interesul național și cel al comunităților locale. Cred că într-o bună zi tot va trebui să se ajungă la unitatea dreptei. Politica pe care unii o duc, de izolare sau rupere a legăturilor cu alte partide, nu cred că este bună. Cred că trebuie să ne respectăm între noi, chiar dacă suntem într-o concurență. Astfel încât, să nu ne jenăm, atunci când viața ne va punem într-o situație, de a ne da mâna. Mulți nu au înțeles asta. Eu nu am dat cu noroi în nimeni. Câteodată am replicat mai dur, mai aspru, iar de multe ori chiar mi-a părut rău că m-am lăsat atras de astfel de dispute. Să nu uităm că trecutul este trecut, iar viitorul poate fi total diferit de prezent. Sper să înțeleagă mesajul meu”, declară Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ