Robu lasă ”moștenire” Timișoarei un Centru de Artă, Tehnologie şi Experimente. Noua construcție ia locul Grădinii de Vară

162

Primarul Timişoarei insistă cu demolarea Grădinii de Vară a Sălii Capitol. Acesta vrea ca aici să fie construit un Centru de Artă, Tehnologie şi Experimente.

Nu exclude ideea de a avea şi o Grădină de Vară suspendată pentru proiecţii, dar vrea neaparat să scape de actualul spaţiu în aer liber pentru că, spune Robu, este în paragină. Centrul ar urma să fie ”moştenirea” lăsată de Robu, oraşului.

„Vreau să construim de-a firul ierbii acest centru şi cred că cel mai potrivit loc este actuala Grădină de Vară a Săli Capitol. Vom face consurs internaţional de soluţii. Nu exclud nici ideea de a avea deasupra un spaţiu deschis, o grădină de vară deasupra”, spune Robu.

Acesta i-a cerut directorului Filarmonicii Banatul, instituție în administrarea căreia se află Grădina de Vară, să realizeze un proiect pentru înlocuirea sa cu noul Centru de Artă. Obiectivul nu apare în bugetul de anul acesta, dar primarul spune că va introduce un amendament în proiectul de buget şi va aloca, astfel, bani pentru construirea viitoarei instituții culturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.