Robu face Timişoara Capitală Culturală cu „concerte fanteziste”. Visează la Guns N’ Roses, Metallica sau AC/DC

397
Primarul Timişoarei, Nicoale Robu, ”a găsit” soluţia pentru a atrage turişti şi pentru a transforma Timişoara într-o adevărată Capitală Culturală Europeană. Edilul visează să aducă în oraşul de pe Bega trupe celebre, ale căror onorarii ajung la câteva sute de mii de euro.

Potrivit unei postări pe Facebook, Robu vrea să îi vadă pe scenă pe Guns N’ Roses, Metallica sau AC/DC. Asta deşi, cel puţin două trupe, (Guns N’ Roses şi AC7DC), nu mai au membri consacraţi şi fanii nu au răspuns pozitiv la schimbări, iar concertele sunt oricum incerte.

Totul, în condiţiile în care bugetul Timişoarei de abia îşi permite să îi aducă în centru, gratuit pentru public, pe Cargo sau Pro Musica.

 „Având în vedere numeroasele controverse, chiar tensiuni, ca să spunem lucrurilor pe nume, iscate pe tema vieții culturale a orașului nostru în condițiile învestirii lui cu titlul de capitală culturală a Europei în 2021, am elaborat modelul în care trebuie să decurgă lucrurile în acești ani. El vizează capacitarea tuturor forțelor culturale ale orașului -instituții și persoane-, asigurarea unui cadru în care toți cei ce au ceva de oferit în plan cultural să se poată manifesta, armonizarea în diversitate a evenimentelor și celorlalte acțiuni culturale, corelarea lor temporală, implicit. Fac apel la toți factorii responsabili -decidenți sau nu-, să acționăm uniți, pentru binele orașului nostru, pentru reușita acestui exercițiu ce îi e dat să-l aibă, unui oraș, “o dată-n viață”, ca să citez o formulă consacrată, exercițiul de capitală culturală europeană. Împreună, putem reuși! Numai împreună!”, a scris Robu pe Facebook.

3 COMENTARII

  1. Câteva sute de mii de euro ? Este o glumă ! Guns N Roses a solicitat și a primit din partea promotorilor care s-au ocupat cu organizarea concertelor din cadrul ultimului lor turneu, 3 milioane de euro per concert !!! Metallica si ACDC solicită si ele sume corespunzătoare ( 1-2 milioane euro ). Despre ce vorbim aici ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.