Împușcături într-un oraș din vestul țării! Poliția, în alertă!

588
Un bărbat surprins de poliţişti în timp ce încerca să dea o spargere la sediul unui magazin din municipiul Hunedoara a fost reţinut de oamenii legii după ce, în timpul urmăririi sale, s-au tras trei focuri de armă în plan vertical, a informat luni Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Suspectul, împreună cu un alt bărbat, au fost observaţi de poliţişti în timp ce forţau gratiile metalice şi uşa de la intrarea în magazin, iar când au fost somaţi, suspecţii au luat-o la fugă şi s-au despărţit, alergând în direcţii diferite. Poliţiştii au pornit în urmărirea celor doi, unul dintre aceştia fiind prins de poliţişti, fără să opună rezistenţă, ascuns în vegetaţia de pe marginea drumului. Al doilea bărbat a fost ajuns din urmă de poliţişti pe o alee, dar nu s-a supus somaţiilor şi s-a apropiat cu bara metalică, pe care o folosite mai devreme la magazin, de către unul dintre poliţişti, care a executat trei focuri de armă în plan vertical.

„Întrucât bărbatul respectiv nu s-a supus somaţiilor, apropiindu-se cu bara metalică de unul dintre agenţii de poliţie, poliţistul a executat trei focuri de avertisment în plan vertical, cu pistolul din dotare, moment în care bărbatul a aruncat bara metalică şi a intrat în scara unui bloc, urcând pe acoperiş, unde a şi fost prins de poliţişti”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Niciunul dintre cei doi bărbaţi, în vârstă de 28 şi 30 de ani, ambii din municipiul Hunedoara, nu a suferit vătămări corporale în cursul urmăririi ori a prinderii acestora, respectivii fiind conduşi la sediul poliţiei, pentru audieri.

„Faţă de cei doi, poliţiştii hunedoreni efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, existând indicii că ar mai fi comis şi alte infracţiuni de furt calificat din societăţi comerciale, în perioada ianuarie – februarie 2018”, a precizat Niţu. Cei doi suspecţi au fost reţinuţi sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de furt calificat şi urmează să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ