Robu estimează: Lucrările la Pasajul Jiul sunt la 35 – 40%

121

Primarul Nicolae Robu este mulţumit de modul în care se lucrează la Pasajul Jiul. Deşi şoferii se plâng că se circulă greu, că este mizerie în zonă şi că strada Jiul nu este asfaltată nici acum, edilul spune că lucrările înaintează conform graficului.

„Acum se relochează reţelele de gaz şi apă. Se execută zidul de sprijin pe perdeaua spre gară. Se toarnă o funcţie unde va fi amplasat un cadru prefabricat care va fi apoi introdus prin presiune sub liniile de cale ferată. O tehnologie foarte modernă care permite ca circulaţia trenurilor să fie întreruptă maximum 48 de ore. Sper să se poată realiza. Ne încumetăm să mergem cu astfel de soluţii ultramoderne şi sperăm să reuşim să finalizăm lucrările la Pasajul Jiul chiar înainte de termenul iniţial”, declară Robu.

Întrebat de jurnalişti în ce stadiu se află lucrarea, edilul-şef nu a putut da un procentaj exact. Nu a ezitat însă să estimeze singur.

„După aprecierea mea suntem pe la jumătatea perioadei de implementare, cam 35 – 40% din execuţia propriu-zisă. Dar este aprecierea unui nespecialist, este estimativ”, a mai spus primarul Timişoarei.

Constructorul nu este atât de optimist ca primarul. Potrivit informării făcute de acesta, stadiul lucrărilor este de numai 30%.

„Specialiştii spun că s-a ajuns la 30%. Ei spun 30%, eu sunt mai optimist, mergem pe mâna lor, deşi în sinea mea spun că e mai mult”, a mai adăugat edilul-şef.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea pasaj care va fi lărgit la 4 benzi, Popa Şapcă, şi aici este haos pentru şoferi. Edilul spune că lucrările nu pot fi realizate fără deranj în trafic, dar că şantierul înaintează bine. Aici a început lărgirea la 4 benzi a străzii cu acelaşi nume. Potrivit constructorului, stadiul lucrărilor de aici este de 25%.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ