Robu anunță primele măsuri, după evenimentele tragice de duminică

1335

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a postat pe Facebook din nou, un mesaj pentru cetățenii orașului de pe Bega, legat de evenimentele grave care au avut loc duminică și care au cauzat atât pierderi de vieți omenești, cât și pagube materiale uriașe.

,,Stimați timișoreni,

Ieri, 17.09.2017, am avut o zi cumplită în orașul nostru. S-au produs pagube materiale imense. În câteva minute, o mulțime de arbori au fost smulși din rădăcini sau retezați de la nivelul solului, de la o mulțime de alții au fost dislocate ramurile, nenumărate acoperișuri de blocuri, case și alte clădiri au fost luate de vânt, unele chiar în integralitatea lor, panouri publicitare au fost distruse, stâlpi, semafoare, etc. O mulțime de străzi au ajuns blocate, iar pentru o vreme, am fost fără curent și chiar fără apă. Am dat dispoziții imediat să se intervină de către toate forțele Primăriei: Societatea de Drumuri Municipale, Societatea Horticultura, Aquatim, Colterm, Retim, Ratt, Poliția Locală, Grupul Salvo, Direcția Edilitară, Direcția de Mediu. Desigur, toate aceste structuri au acționat alături de ISU, care are rolul de coordonare generală în astfel de circumstanțe, alături de Poliția Națională, Jandarmerie, Enel, Salvare și, desigur, de Prefectură. Și eu consider că toată lumea și-a făcut datoria! Acum, greul a trecut. Pagubele materiale sunt imense, dar, le vom depăși. Cu eforturi proprii, dar, sper eu și cer, și cu ajutorul Guvernului României. Din păcate, însă, au fost și două pierderi de vieți omenești. Iar acestea, nu pot fi date de nimeni înapoi! Îmi exprim întreaga compasiune pentru familiile îndurerate! Este cumplit ce li s-a întâmplat! Numai Dumnezeu le poate alina suferința!

Vom continua intervențiile remediative. Și va trebui să pornim o campanie de imunizare a orașului nostru și a noastră, ca locuitori ai lui, dacă nu putem una totală, atunci măcar una mai bună ca cea cu care am fost prinși ieri! Iar un prim lucru concret care trebuie făcut, nu de către noi, administrația publică locală, ci de către Guvern, este realizarea unui sistem de alertare a cetățenilor prin sms, prin care să se anunțe cât se poate de prompt și de precis ce urmează să se întâmple, unde, când și ce trebuie să facă ei pentru a se proteja.”, a scris Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

  1. Ca sa alerteze ce?Cod galben au dat ametitii de la ANM,in timp ce-n Ungaria si Croatia era cod rosu,formatiunea tip ciclon din Italia venea asupra Romaniei,pe internet a scris, lumea daca stia nu pleca prin parcuri,trebuiau sirenele ALA sa fie activate,dar daca ANM a dat un anemic cod galben…ce sa vorbim,iau salarii degeaba aia

LĂSAȚI UN MESAJ