Riveranii din centrul istoric au voie să ajungă cu maşina în curte. Atenţie! Locurile sunt limitate

389

Primăria Timişoara a aprobat regulamentul prin care este permis accesul cu maşina în centrul istoric al Timişoarei, odată cu devenirea acestuia zonă pietonală. Atenţie! Riveranii sunt singurii care pot să treacă cu autoturismele pe aleile pietonale pentru a ajunge în curţi. Locurile sunt însă limitate.

Potrivit regulamentului, locatarii trebuie să respecte un program de acces auto în centrul istoric. Zilnic, între orele 07:00 – 09:00, 17:00 – 19:00 şi 22:00 – 24:00, riveranii pot să treacă pe străzile pietonale pentru a ajunge în curţile interioare.

“Numărul de locuri de parcare în curţile interioare pentru parcarea unui vehicul este de 10 mp, iar totalul spaţiului alocat parcării vehiculelor nu va putea depăşi 80% din suprafaţa curţii imobilului. Calea de acces în curtea imobilului şi aleile pietonale din incinta curţii interioare nu pot fi ocupate în vederea staţionării autovehiculelor”, se arată în document.

Dacă locurile de parcare dintr-o curte nu sunt suficiente pentru staţionarea tuturor maşinilor deţinute de proprietarii apartamentelor, atunci ei tebuie să cadă de acord asupra căror autoturisme vor folosi lcourile de parcare. În caz contrar, autorităţile nu vor emite avize pentru niciun locatar.

În cazul maşinilor de aprovizionare, acestea pot ajunge în faţa sediilor din centrul istoric numai în baza unui aviz de la Comisia de Circulaţie şi numai între orele 06.00 – 09.00. De asemenea, gabaritul maxim al maşinilor de aprovizionare nu poate depăşi 3,5 tone.

Accesul ocazional se face doar în cazuri speciale (schimbare de domiciliu, renovări imobile, etc.) cu avizul Comisiei de Circulaţie.

Zona Cetate este delimitată de străzile: Sf. Ioan, Gheorghe Dima, Oituz, Martin Luther, Proclamaţia de la Timişoara, Augustin Pacha, Carol Telbisz, I.C. Brătianu. Accesul cu vehicule pe străzile pietonale/pieţe este permis doar conducătorilor auto care deţin avizul Comisiei de Circulaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ