Risc de inundații pe râurile din Banat

489

În această săptămână, locuitorii din Caraş-Severin riscă să se confrunte cu un val de inundaţii. Hidrologii au emis o avertizare cod galben pentru afluenţii mici ai Dunării şi spun că atât precipitaţiile însemnate cantitativ, cât şi scurgerile de pe versanţi ar putea umfla râurile şi pâraiele.

„Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE”, transmite Institutul Național Hidrologic de Gospodărire a Apelor.

Codul portocaliu a intrat în vigoare naoptea de luni spre marți, la ora 03:00, şi este valabil până miercuri, la ora 09:00. Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe afluenţii mici ai Dunării aferenţi sectorului amonte Orşova şi pe unele râuri mici din judeţele Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ