Revine frigul: Când se schimbă vremea, unde va ploua

55

Şi luni, 5 octombrie, ne mai bucurăm de vreme deosebit de caldă, pentru că de marţi vremea se schimbă. Meteorologii anunţă temperaturi în scădere şi va ploua în cea mai mare parte a teritoriului.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), luni, 5 octombrie, valorile termice nu vor avea variaţii semnificative faţă de intervalul anterior, astfel încât vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în jumătatea de nord-vest a teritoriului, unde local vor fi averse şi descărcări electrice.

În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe arii restrânse. Cantităţile de apă pot fi pe arii restrânse mai însemnate. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar local şi temporar şi în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade.

De marţi se întoarce vremea rea. Valorile termice vor fi în scădere, mai semnificativă în jumătatea de nord-vest a ţării, unde vor fi apropiate de cele normale perioadei, iar în rest se vor menţine peste acestea. Cerul va avea înnorări, iar temporar va ploua în cea mai mare parte a teritoriului.

Conform meteorologilor, se vor semnala şi averse, pe arii restrânse însoţite de descărcări electrice, iar cantităţile de apă pot fi izolat mai însemnate.   Vântul va mai avea intensificări local la munte, cu viteze mai mari pe creste, în est şi sud, iar în rest va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 8 grade.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ