Conducerea Spitalului Judeţean din Timişoara ia în calcul redeschiderea zonei roşii pentru cazurile de COVID-19

    100

    Conducerea Spitalului Judeţean din Timişoara ia în calcul redeschiderea unei zone roşii în instituţie, cu o capacitate de 66 de paturi, dintre care şase de ATI. Managerul Raul Pătraşcu spune că la Spitalul Judeţean sunt deja trataţi pacienţi infectaţi cu coronavirus, forme severe de terapie intensivă.

    În acest context, redeschiderea zonei roşii este studiată pe fondul creşterii semnificative a numărului de noi îmbolnăviri cu COVID-19.

    „Am răspuns apelului colegilor noştri de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” şi deja tratăm pacienţi cu cazuri severe, de terapie intensivă, infectaţi cu COVID-19. Având în vedere creşterea numărului de cazuri, pentru a ne asigura că timişorenii şi timişenii nu au de suferit, ci au parte de cel mai bun tratament posibil, luăm deja în calcul redeschiderea zonei roşii din cadrul unităţii, cu o capacitate de circa 66 de paturi, din care şase de ATI, mergând la un total de 18 paturi de terapie intensivă dedicate COVID. Numărul poate fi crescut cu încă 10 locuri de terapie intensivă, dacă situaţia o impune”, a afirmat Raul Pătraşcu, într-o postare pe Facebook.

    LĂSAȚI UN MESAJ